Guia docente 2025_26
Facultade de Bioloxía
Grao en Bioloxía
 Materias
  Biotecnoloxía aplicada á produción animal
Guía Materia
DATOS IDENTIFICATIVOS 2025_26
Materia Biotecnoloxía aplicada á produción animal Código V02G031V01410
Titulación
Grao en Bioloxía
Descritores Cr.totais Sinale Curso Cuadrimestre
6 OP 4 1c
Lingua de impartición
#EnglishFriendly
Castelán
Galego
Prerrequisitos
Departamento Bioloxía funcional e ciencias da saúde
Bioquímica, xenética e inmunoloxía
Coordinador/a
Velasco Rubial, Cristina
Correo-e cvrubial@uvigo.es
Profesorado
Blanco Imperiali, Ayelén Melisa
García Estévez, José Manuel
Iglesias Blanco, Raúl
Osorio Novas, Elisa
Rolán Álvarez, Emilio
Velasco Rubial, Cristina
Web
Descrición xeral A materia Biotecnoloxía Aplicada á Produción Animal aborda as características básicas da devandita rama da ciencia, que se ocupa do estudo de como obter máximo rendemento, administrando os recursos adecuadamente baixo criterios de sustentabilidade para o mellor aproveitamento dos animais domésticos e silvestres que son útiles ao home para producir alimentos ou derivados (carne, ovos, leite, pel, etc) ou para cubrir outras necesidades (animais de experimentación, anticorpos, etc). Adicionalmente se abordan os aspectos
biotecnolóxicos da mesma.
O calendario académico se pode consultar en: http://bioloxia.uvigo.es/gl/docencia/horarios
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000