Guia docente 2025_26
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Toxicoloxía alimentaria
Guía Materia
DATOS IDENTIFICATIVOS 2025_26
Materia Toxicoloxía alimentaria Código O01G041V01505
Titulación
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
Descritores Cr.totais Sinale Curso Cuadrimestre
6 OB 3 1c
Lingua de impartición
Castelán
Galego
Prerrequisitos
Departamento En constitución
Química analítica e alimentaria
Coordinador/a
Rial Otero, Raquel
Correo-e raquelrial@uvigo.es
Profesorado
Custodio Mendoza, Jorge Antonio
González Barreiro, Carmen
Pérez Gregorio, María Rosa
Rial Otero, Raquel
Web
Descrición xeral A Toxicoloxía defínese como a ciencia que estuda os efectos nocivos orixinados por axentes físicos ou químicos sobre os seres vivos, os mecanismos que dan lugar a tales perturbacións, os medios e modos de contrarrestalas, así como os procedementos para detectar e identificar devanditos axentes e valorar a súa toxicidade.
Nesta materia abordarase unha especialidade concreta da Toxicoloxía centrada na natureza, as fontes e a formación de substancias tóxicas nos alimentos.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000